Trend, men draagt weer verlovingsringen

Een met diamant versierde verlovingsring, die aan een vrouw wordt geschonken door een man op zijn knieën of verborgen in champagne, komt niet voort uit de Europese traditie, maar wordt in dit land steeds populairder. Last but not least hebben dergelijke verlovingsringen de beste advertentieruimte, dus worden ze trots in de camera gehouden door Hollywood-sterren en verschijnen ze vaak in romantische verlovingsscènes in Hollywood-films en -series. Vandaag willen we de meest populaire soorten Amerikaanse verlovingsringen introduceren – en uitleggen waarom mannen binnenkort ook dergelijke verlovingsringen kunnen dragen.

Tiffany solitaire

Een opvallende diamant mag volgens de Amerikaanse traditie niet ontbreken in een verlovingsring. Een van de bekendste en meest populaire modellen is de solitaire ring, die is gebaseerd op een ontwerp van juwelier Tiffany & Co. Het is een simpele zilveren ring met een enkele grote prinsesgeslepen diamant die alle aandacht trekt. Wie zich een bijzonder dure verlovingsring kan veroorloven, kiest ook graag voor een variant met een grote vierkante diamant. Een populair model verlovingsring komt niet uit Amerika, maar wordt daar ook vaak gedragen. Het is de ring die werd gedragen door Lady Diana en later door Kate Middleton voor verloving. Deze is versierd met een grote, donkerblauwe saffier. Tegenwoordig verkopen veel juweliers hun eigen modellen en varianten van deze “koninklijke” verlovingsring met blauwe steen.

Dragen we binnenkort weer een verlovingsring?

De vraag rijst steeds weer of mannen ook verlovingsringen dragen of zouden moeten dragen. Volgens de Amerikaanse traditie is het niet gebruikelijk, hoewel dat snel zou kunnen veranderen – de pas verloofde acteur Johnny Depp werd onlangs trots gezien terwijl hij een met diamanten bezaaide verlovingsring liep.

Ook al is zo’n extravagante verschijning niet per se begrijpelijk voor Europese mannen – mannen kunnen hier ook een verlovingsring dragen. Vaak kiezen koppels voor eenvoudigere verlovingsringen of dragen ze de trouwringen direct na de verloving.